Pilates

Pilates on alun perin Saksalaisen Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää kehonhallintaa ja voimaa sekä elastisuutta ja näin parantaa ryhtiä. Pilates harjoittelussa pyritään fysiologisesti oikeaoppisiin liikeratoihin. Pilates liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: tarkkuus, keskittyminen, hengitys, kehon keskustan käyttö, liikkeen virtaus ja kontrolli.

 

PhysioPilates

PhysioPilates ohjaajilla on taustalla fysioterapeutin tutkinto (3.5 vuotta), mikä luo vahvan pohjan fysiologian, anatomian ja kehon biomekaniikan tietämykselle. PhysioPilates koulutus koostuu kolmesta tasosta ja kokonaisuudessaan (300 h) täyttää Suomen Pilates yhdistyksen asettamat vaatimukset ns. pitkälle ohjaajakoulutukselle. PhysioPilates ohjaaja osaa huomioida harjoittelussa asiakkaan tuki- ja liikuntaelin vaivat ja näin harjoittelu on aina turvallista. Fysio Moven PhysioPilates ohjaaja Hanna Heinonen on I-III tason ohjaaja.

 

 

Fysio Move Terveysliikunta studio tähtää ohjauksen laatuun.

Laatu näkyy ryhmän koossa, sillä tunneilla enintään 11 hlö/kerrallaan. Lisäksi jokainen uusi PhysioPilates tunneilla aloittava käy ensin yksilöohjauksessa 1-3 kertaa. Yksilöohjaus sisältää: terveyskyselyn, ryhdin- ja lihastasapainon arvioinnin sekä pilateksen perusperiaatteiden harjoittelun/kertaamisen. Näin ohjaaja pystyy huomioimaan osallistujan harjoittelun tarpeet ja tavoitteet henkilökohtaisesti myös ryhmätunnilla.

Mitä voit saavuttaa:

  • Voimakkaan ja sulavalinjaisen lihaksiston
  • Hyvän ryhdin, terveen selän ja notkean vartalon
  • Kehon todellista hallintaa

Kenelle:

  • Pilates harjoittelu sopii kaikille, koska harjoittelu aloitetaan helpotetuista prePilates liikkeistä. 

Erityisen suositeltavaa pilates harjoittelu on: 

  • Selkä- ja hartiakivuista kärsiville
  • Synnytyksestä palautuville ja kuntoutujille
  • Urheilijoille, tanssijoille ym.                    

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

,

Lisätietoja